تبلیغات
تغذیه جسم و روح

تغذیه جسم و روح
فقط جسم است که شفاگر است 
فروشگاه
نویسندگان

خرما Date


پرورش و کاشت درخت خرما از 6000 تا 8000 سال قبل در بین النهرین آغاز شده است .ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر می‌رسد و برگهای آن بزرگ است. به میوهٔ نرسیده خرما، «خارَک» یا «خرک» (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته می‌شود. خرما از نظر دارا بودن مواد قندی ارزش غذایی بالایی نسبت به سایر قندها دارد ،بنابر یک ضرب المثل عربی فواید درخت خرما به اندازه تعداد روزهای سال است و بهترین ماده غذایی برای انسان است .

خرما به دلیل ایجاد حرارات زیاد و داشتن منیزیم کمک به حل رسوبات می نماید در واقع خرما با حرارات زیاد از رسوبات جدار رگها جلوگیری می نماید و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود از این رو خرما کاملترین غذا محسوب می شود که در کتاب آسمانی اشاره های زیادی به آن شده است . ممکن است کسی بگوید که عسل غذای کاملی است درست است که عسل غذای کاملی است اما عسلی که غنی باشد و از همه جهات ، غذایی کاملی باشد در دسترس نیست . به همین خاطر تنها غذایی که کامل است و همیشه در دسترس است خرماست .

یکی از خواص درمانی خرما این است که با ایجاد حرارات زیاد باعث از بین رفتن رطوبت هایی که در قسمت نای تجمع یافته و محیط را مساعد برای رشد میکروب ها کرده است از بین می برد . به همین دلیل خرما تنها درمان کننده بیماری های بدخیم است .

خرما به دلیل داشتن ویتامین D در فرایند استخوان سازی بدن دخالت دارد و همچنین به دلیل داشتن مواد قندی و پروتئینی نقش مهمی در سوخت و ساز بدن دارد و هضم و جذب را آسان می کند و همچنین خرما پاک کنننده روده ها و دافع سموم بدن است و برای امراض عفونی مفید و قوه بینایی و شنوایی درد مفاصل و سیاتیک را درمان می کند .


املاح معدنی موجود در خرما

املاح معدنی موجود در خرما عبارتند از پتاسیم – سدیم – کلسیم – منیزیم – آهن – مس – فسفر – کلر و املاح گوگرد . خرما مقدار زیادی کلسیم دارد که عامل اصلی استحکام استخوانها است . همچنین مقداری فسفر دارد که از عناصر اصلی تشکیل دهنده  مغز و مانع ضعف اعصاب است و مقداری پتاسیم دارد که فقدان آن موجب زخم معده می شود . به همین دلیل به زنانی که تازه زایمان کرده اند توصیه میشود که خرما بخورند .

خرما به علت داشتن عنصر منیزیم موجب تقویت قلب و عامل ضد سرطان و به علت وجود آهن کم خونی را جبران می کند . تحقیقات جدید نشان می دهد که خرما دارای مقدار قابل ملاحظه ای آسپرین طبیعی است . خرمای خشک برای جلوگیری از سرطان لوزالمعده مفید است . در خرما مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم وجود دارد و هر 100 گرم خرمای بی هسته در حدود 640 میلی گرم پتاسیم دارد . خرما برای ناراحتی های تنفسی به طور کلی و بویژه برای تنگی نفس مفید است . خرما لینت آور ، مدر و مقوی قوه باه است .


ویتامین های موجود در خرما

خرما سرشار از ویتامین های E, C,B,A  می باشد . ویتامینA موجود در خرما برای رشد و نمو بدن مفید است و در محافظت بافتها در برابر عفونتها (مخصوصا عفونت های مخاطی) و در تقویت بینایی نقش مهمی دارد . ویتامین B1  موجود در خرما در تنظیم فعل و انفعالات تخمیری و متابولیسم مواد قندی ضروری است بخصوص اثر ویتامین B1  خرما بر بافتهای عصبی و عضلانی خیلی مهم است . از کمبود این ویتامین بیماری بری بری بوجود می آید . برخی سر درد ها و کم شدن عکس العمل های رباطی و بی خوابی و دردهای عصبی و گاهی کرامپ عضلات(تنگ شدن ماهیچه ها) که پس از فعالیت شدید عضلانی دیده می شود در اثر کمبود این ویتامین است .
 ویتامین B2  در متابولیسم مواد قندی و پروتئینی (سوخت وساز مواد سفیده ای) دخالت دارد .
ویتامین  C  که در اکسیداسیون و احیای تنفس بافت ها دخالت می کند هم می تواند هیدروژن از دست بدهد یا بگیرد و از کمبود این ویتامین خونریزی های مختلف در مفاصل و زیر پوست استخوانها و مخاط های بدن و زیر جلد لثه دیده می شود . خستگی های زیاده از حد مخصوصا در فصل بهار و بی میلی و اختلالات قلبی و تنفسی همه در اثر کمبود ویتامین مذکور مشاهده شده است.
ویتامین E  در رشد جنین و در کاهش و تقلیل و کم حجم شدن عضلات دخالت دارد . کمبودش سبب سقط جنین شده و در کلنیک ها برای درمان سقط جنین و کم شیری داده می شود و در تحلیل رفتن عضلات و کم حجم شدن آنها بویژه در کوچک شدن و سختی نخاعی تجویز می گردد . علاوه بر موارد ذکر شده فوق ، خرما یک منبع ویتامین  D هم به شمار می رود .


خواص تغذیه ای خرما

1-خرما میوه ای است شیرین خوش طعم و خوش خوراک و در ردیف میوه های سرشار از کلسیم و فسفر که هر دو برای بدن بسیار لازمند قرار گرفته است .

2-خرما اثر مفید ویتامین A را در انسان ظاهر کرده و موجب نمو و رفع بعضی ناراحتی های چشمی انسان است .
3-آهن خرما چون زیاد است می توان با خوردن روزانه 15 گرم خرما نیازمندی به عنصر آهن را رفع نمود و کم خونی یا عوارض کمبود آهن را برطرف کرد .

4-خرما دارای منیزیم است و از این جهت فوق العاده اهمیت دارد .
5-منیزیم اثر مخصوصی در درمان جوش و غرور جوانی دارد از این رو جوانانی که در سن بلوغ قرار می گیرند و در نقاط معتدل و سردسیر زندگی می کنند ، (در مناطق غیر خرما خیز ) بایستی روزانه 7 عدد خرما بخورند .

6-اخیرا مشاهده کرده اند که با کمبود منیزیم قند در ادرار پیدا می شود وجود منیزیم برای کلیه ها و مثانه لازم شناخته شده که می توان با خوردن 4 دانه خرما در روز رفع نیاز نمود .
7-خرما از جمله 4میوه لینیت دهنده معروف به همراه کشمش – انجیر – عناب است .

8-خرما به علت ارزش زیاد غذایی یک ماده مغذی و مقوی عالی برای ورزشکاران به حساب می آید و مصرف روزانه چند عدد خرما به عقیده برخی از صاحبنظران علوم غذایی یبوست مزمن را نیز برطرف می کند .
9-در خرما ماده ای به نام کورتیزن گیاهی وجود دارد که مانند کورتیزن انسانی در بدن بهترین داروی روماتیسم و پوست و چشم ، که در نتیحه حساسیت بوجود آمده داروی ارزنده ای به شمار می رود . بنابراین در تمامی التهابات (پوستی – چشمی – داخلی - گوشی) می توان خرما کصرف نمود .

10-خرما برای سو هاضمه مفید است و سیستم گوارش را در هضم غذا یاری می دهد .
11-فسفر فعالیت های مغزی را زیاد می کند و خرما دارای مقداری فسفر است.

12-مبتلایان به دیابت نیز می توانند از خرما استفاده نمایند زیرا منیزیم موجود در آن کار کلیه و لوزالمعده را آسان می کند . و از طرفی ویتامین B2 موجود در آن جاذب مواد قندی سایر غذاهاست .
13-وجود پتاسیم و منیزیم در خرما در تعادل یونهای بدن نقش موثری داشته و در شستشوی خون از مواد زاید اثری شگرف دارد .

14-خرما از پرخوری جلوگیری می کند . خرما سرشار از مواد معدنی و املاح معدنی است .خرما دفاع بدن را بالا می برد و هضم و جذب را آسان می کند خرما پاک کننده روده ها و دافع زهرها و سموم است و اصلاح کننده مزاج ها است . خرما جبران کننده از دست رفته های جسم و مساعد لوزالمعده و تقویت کننده قوه باه است .
15-خرما برای امراض عفونی مفید و قوه بینایی – شنوایی – درد مفاصل و سیاتیک را درمان می کند .

16-برای دفع و خنثی ساختن حرارات و گرمی خرما می توان به فاصله یک ساعت پس از مصرف آن چند دانه بادام و یا یک انار میل نمود .
17-اگر خرما را بدون استفاده از آب مصرف کنید لاغر کننده است ولی اگر آن را همراه آب میل کنید چاق کننده است .



ترکیبات شیمیایی خرما

در 100 گرم خرما موارد زیر موجود است

آب ==22گرم
پروتئین ==2/2گرم
مواد چرب ==0/5گرم
هیدرات های کربن ==72گرم
خاکستر ==1/9گرم
کلسیم ==59میلی گرم
فسفر ==63میلی گرم
منیزیم ==63میلی گرم
آهن ==3میلی گرم
منگنز ==0/26میلی گرم
سدیم ==1میلی گرم
پتاسیم ==648میلی گرم
فیبر ==8گرم
روی ==0/29میلی گرم
مس == 0/20میلی گرم
ویتامینA == پنجاه 50 واحد
ویتامینC ==چهارصدم 0/04میلی گرم
ویتامین B1(تیامین)  ==0/09میلی گرم
ویتامین B2(ریبوفلاوین) ==0/1میلی گرم
نیاسین == 2/2میلی گرم

یک عدد خرما تقریبا 20کالری دارد

خواص درمانی خرما

خرما دارای ویتامین B و C  و قند و سلولز و مواد پروتئینی و املاح معدنی است و به علت داشتن منیزیم ضد سرطان است . عربها و هندی هایی که فقط با خرما تغذیه می کنند دچار سرطان نمی شوند طعم لذیذ خرما قابل ستودن است . خرما یک غذای مقوی و در عین حال ملین است ، برای تغذیه کسانی که دوره نقاهت را می گذرانند و اشخاص کسل و مخصوصا تغذیه اطفال لازم است بنابراین باید هر روز خرما را تناول نمود . مواد پروتئینی و ازت در آن بیشتر از شیر مادر است .
طبق آزمایشات علمی اخیر ثابت شده است که خرما برایورزشکاران غذایی عالی و ایده آل می باشد و ارزش غذایی بالایی دارد. طبق همین تحقیقات معلوم شده است که احتیاج بدن به آهن هر روز 9/0میلی گرم است و حال آن که 100گرم خرما دارای 6/3 تا 5 میلی گرم آهن می باشد و چنانکه می دانید آهن برای اشخاص کم خون لازم است بنابراین هیچ میوه نمی تواند به اندازه خرما احتیاجات آهن بدن ما را تامین کند .
همچنین نقصان منیزیم در بدن زمینه را برای ابتلا به بیماری سرطان فراهم می آورد و خرما دارای مقدار فراوانی منیزیم است که وقتی مصرف شود احتیاج بدن ما را رفع می کند و به همین جهت است که اعراب با این که در فقر غذایی به سر می برند به واسطه خوردن خرما ابدا به سرطان مبتلا نمی شوند .

درخت خرما دارای خواص بیشماری است و می توان گفت که از تمام قسمت های این درخت می توان استفاده کرد. از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهیه می کنند  از هسته آن نان و از میوه آن عسل . مردم صحرا هسته خرما را آرد کرده و از آن نان می پزند یا ارد این هسته را بو داده و از آن به عنوان قهوه استفاده می کنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این آرد را در آب برای چند روز خیس کرده و به عنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقداند که این غذا از گندم و جو مقوی تر است .

اعراب از قدیم عقیده داشتند که خرما انرژی خورشید را گرفته و در خود ذخیره می کند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود.اثر دیگر معجزه اسای هسته خرما از بین برنده تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از ارد هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .


گونه های خرمای ایرانی

مهتری - سلانی - نوقدیم - کلک سرخ - نوعروس - خروی پس باغ - مُسلّی - زامَردان - شهمران - پنجه عروس - مُرداسنگ - بَگَشی - شاهانی - زرد لار - خاسئو (خواصوئی) - گنتار - لولو - کبکاب - لَشت - نِلسو - شکری - زرک - آلو مهتری - خضراوی - برهی - چشم گاوی - خلاص - بالیده - پیوا - فرد - هلو - جوه - غوه - مرزبان - خنیزی - کلوته - مضافتی - آزاد - نغال - خصاب.خشتی - زاهدی

مچنیکف دانشمند روسی عقیده دارد چنانچه شخصی روزانه به مقدار کافی خرما بخورد از گرفتار شدن به ارگانیسم های بیماری زا خواهد رست.

مهاتما گاندی به علت ملین بودن خرما هر روز چند دانه خرما را با ناهار خود می خورد و بدین ترتیب با یبوست مبارزه می کرد .






طبقه بندی: خواص خوراکیها،
برچسب ها: خرما،
[ 1391/05/10 ] [ 13:23 ] [ مهدی رشیدی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

هدف این وبلاگ راز بازگشت به طبیعت و هماهمنگ شدن با آن است . هر یک از ما جزئی کوچک از طبیعت هستیم که هر چه بیشتر از آن فاصله بگیریم مشکلات جسمی و روحی ما بیشتر خواهد شد. عامل اساسی سلامتی جسم و روح تغذیه سالم و طبیعی است.
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
سیستم همکاری در فروش ملی مارکت